Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zákon gangu

soa

Zákon gangu  -   Sons of Anarchy

Romantičtí zločinci míchají rodokapsy a pravidla divokého západu s obchodem se zbraněmi, Hamletem a Harley-Davidsony. K tomu všemu pochopitelně patří akční scény plné napětí!

Seriál popisuje příběh motorkářského gangu Synové anarchie, který se maskuje za motocyklový klub v jižanském maloměstě Charming. Jeho členové jsou sice psanci a kšeftují se zbraněmi, drogám se však vyhýbají a když už musí zabíjet, tak nikdy ne ženy. Hlavní hrdinové jsou tedy pěkní mizerové, ale zároveň se striktně drží westernových motivů divoké spravedlnosti. Vlastně díky nim žije Charming jako klidný americký zapadákov, protože Synové anarchie drží od města daleko nebezpečnější gangy, ať už mexické motorkáře nebo skinheadské kriminálníky. Samozřejmostí jsou zkorumpovaní policisté a psychopatičtí federální agenti - to aby divák náhodou nesympatizoval s právním řádem, když má po ruce tak romantické hlavní hrdiny.

Navenek: Spousta motorek, savana, alkohol, jižanská hudba, hlášky a zbraně.

Uvnitř: Scénáristé rozehrávají napínavé příběhy postavené na klasických rodokapsových motivech. Hlavní hrdina Jackson Teller představuje prototyp hrdiny, jakým by chtěl být každý druhý chlap. Romantický snílek, tvrdý bouchač, lamač srdcí desítek žen a zároveň inteligentní idealista. Jeho zesnulý otec patřil mezi zakladatele původních Synů anarchie a zanechal po sobě deník, ve kterém popisuje původní podobu klubu. Jackson nejen díky tomuto deníku, ale také jako novopečený tatínek pochybuje o tom, jestli je současná kriminální cesta gangu ta správná.

První díly jsou ještě více epizodické, ale v druhé polovině první série se rozjíždí navazující a strhující drama. Kvalita s přibývajícími sériemi stoupá.

 

Zajímavosti:

V seriálu se mimo jiné objeví v jedné z hlavních rolí Ron Pearlman (Hellboy) a také Katey Sagalová - manželka z Ženatého ze závazky.

 

Dabing:

Václav Rašilov, Kateřina Lojdová, Pavel Šrom, Lukáš Hlavica, Zuzana Skalická, Tomáš Juřička, Marcel Vašinka, Marek Libert, Tereza Chudobová, Radovan Vaculík, Svatopluk Schuller, Tomáš Materna, Ludvík Král, Jiří Valšuba, Regina Řandová, Otmar Brancúzský a další

 

Příspěvky

Zákon gangu postavy

9. 3. 2012

 

Zákon gangu epizody

30. 5. 2010