Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve městě hurikánů

Ve městě hurikánů   -   K-Ville

V originále se tomuhle seriálu říká K-Ville. Myslí se tím Katrinaville. O tohle tu jde.

New Orleans dva roky po přírodní katastrofě, která nemá v dějinách USA obdoby, a kde, tuším, doufají a nejspíš se i modlí, ať to tak nějakou dobu zůstane. Tou dobou se psal rok 2007. New Orleans už dávno nebylo kreolskou kráskou natřásající se v rytmu jazzu, kam se jezdilo za kulturou i kapkou toho zvláštně vonícího hříchu. Město dostalo jiné jméno. Říkalo se mu Metropole vražd. Teror, násilí, smrt. Chaos.Bezmoc.

Postavit se chlápkům s holou hlavou, v duši neklid, srdce bez víry, v rukách baseballky nebo rovnou pistole, kteří ovládali „město hurikánů“, tak proti těmhle holomkům to chtělo nasadit trochu ostřejší týpky v uniformě. Vyčistit město od zločinu. Báječné heslo pro každou kampaň tuctového politika, jenže tady to mysleli zatraceně vážně. Hrdinové, to je asi slovo, jež tam hledali a snad i našli. Proti policistům nestojí jen chaos a krvavé zločiny. Také nedostatek peněz.

To se nutně projeví v nízké vybavenosti a mizerném zázemí celé jednotky. Realita se ostře, až syrově prolíná se seriálovou fikcí. New Orleans nebylo pro filmaře pouhou inspirací, v tomto městě se i natáčely jednotlivé epizody a seriál dokonce dostal povolení používat oficiální logo místního policejního oddělení. Jak poznáváme hrdiny seriálu, je jasné, že každý z nich bojuje i s vlastními problémy a démony minulosti. Existenční krize nebo tajemství, co nedávají spát.

Prostá lidskost a odvaha v záběrech s příchutí tvrdé reality, o to vlastně jde ve Městě hurikánů. Pod seriálem, který žánrově spadá do kriminálního dramatu, je podepsán scenárista a producent Jonathan Lisco (tvůrce Policie – New York, Policejního okrsku atd.). Marlin Boulet (ztvárnil ho Anthony Anderson, známý např. z filmů Transformers, Skrytá identita a další) je arogantní, ironický, ale sakra dobrý policista. Veterán speciální jednotky zaměřené na zvlášť nebezpečné zločince.

Během řádění hurikánu neopustil své místo, celé dny zachraňoval životy a snažil se o udržení pořádku. Není z těch, co by si dělal těžkou hlavu s pravidly, na to je rovnováha ve městě po hurikánu Katrina příliš křehká. Jeho partner, Trevor Cobb (Cole Hauser, dříve si zahrál v seriálu Pohotovost nebo ve filmech Rozchod!, Paparazzi či Rychle a zběsile 2), bojoval v Afghánistánu, pak byl členem speciální jednotky, kde měl tu čest stát proti nejotrlejším zločincům.

Tvrdý, poctivý a oddaný své práci. Metody parťáka přehlíží, protože sám skrývá jakési temné tajemství. Do města přišel vyrovnat starý dluh, jenže cena může někdy být vyšší, než jakou hodláte dát. Zbytek týmu tvoří vtipálek Jeff „Glue Boy“ Gooden (Blake Shields), jediná žena v jednotce – drsná Ginger „Love Tap“ LeBeau (Tawny Cypress) a kapitán James Embry (John Carroll Lynch), houževnatý vůdce, který má naštěstí smysl pro humor.

 

Hrají:

Anthony Anderson - Marlin Boulet  
Cole Hauser - Trevor Cobb  
Blake Shields - Jeff 'Glue Boy' Gooden  
Tawny Cypress - Ginger 'Love Tap' LeBeau  
John Carroll Lynch - Captain James Embry  
 

Příspěvky

Ve městě hurikánů postavy

1. 10. 2012

 

Ve městě hurikánů epizody

8. 10. 2010