Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dům loutek

Dům loutek - Dollhouse

Loutkami jsou v tomto seriálu míněni živí lidé, kteří se rozhodli pro získání velkého finančního obnosu obětovat pět let života. Říká se jim „agenti“ nebo také „loutky“. Práce pro Dollhouse totiž obnáší vymazání jejich osobnosti včetně paměti, aby do nich mohly být vloženy nové osobnosti s jinou pamětí, schopnostmi a dovednostmi, a to pro plnění různých úkolů.

Tyto proměněné jedince si najímají bohatí lidé, kteří je využívají pro uskutečnění svých záměrů. Podle jejich požadavků jsou každé „loutce“ předem nastaveny vlastnosti. Úkoly, které agenti dostávají, jsou nejrůznějšího druhu. Od mileneckých služeb až po páchání zločinů. Po akci a vykonání zadané práce si „loutky“ nic nepamatují. Jedna z nich se však začíná rozpomínat, čím během úkolů prošla, a přestává být manipulovatelnou osobou…

Za seriálem Dollhouse stojí světoznámý americký scenárista a režisér Joss Whedon. Na Primě COOL se s jeho tvorbou mohli diváci setkat při sledování seriálu Angel.

K jeho dalším slavným dílům patří seriál Buffy, přemožitelka upírů nebo internetová muzikálová senzace Dr. Horrible´s Sing-Along Blog. Hlavní představitelkou Domu loutek je herečka Eliza Dushku, která se objevovala nejen v uvedených seriálech, ale je také hlavní představitelkou seriálu Volání mrtvých, který Prima COOL také vysílala.

Zajímavosti:

Elizu Dushku a Josse Whedona napadl koncept seriálu během jejich společného oběda. Společnosti Rossum, která vede výzkum a zároveň stojí za provozem Domu, je pojmenovaná jako pocta hře Karla Čapka R.U.R. (Rossums Universal Robots).
Seriál měl premiéru na jaře 2009. Brzké nasazení na novém TV programu Televize Prima jej tak zařadí k nejrychleji uvedeným seriálům kvalitní světové produkce na Primě COOL. Česká verze seriálu je obohacena o úzkou spolupráci s fanoušky seriálu.

Postavy dabing:

Echo / Eliza Dushku (Zuzana Ščerbová), Victor / Enver Gjokaj (Petr Jančařík), Sierra / Dichen Lachmanová (Kateřina Mendlová), Adelle / Olivia Williamsová (Ivana Milbachová), Ballard /Tahmoh Penikett (Wilém Čapek), Topher / Fran Kranz (Petr Dočkal), Boyd / Harry Lennix (Zdeněk Junák), Saundersová / Amy Ackerová (Jana Štvrtecká), Laurince / Reed Diamond (Aleš Zbořil)

 

Příspěvky

Dům loutek postavy

3. 3. 2011

 

Dům loutek epizody

27. 1. 2010