Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dům loutek postavy

Postavy a obsazení:

Jméno loutky: Echo
Skutečné jméno: Caroline Farrelová
Hvězda mezi Agenty ve schopnosti mise správně plnit. Je výjimečně schopná, což může být v Domě někdy až nebezpečné. I když je loutkou, občas dokáže vnímat sama sebe a vzpomínat si na věci, které z ní měly být vymazány.


Herečka: Eliza Dushku
Herečka Eliza Dushku je známá ze seriálů Buffy, přemožitelka upírů nebo Angel. Za roli v seriálu Volání mrtvých byla nominována na Saturn Award.

 

Jméno loutky: Victor
Skutečné jméno: neznámé
S Viktorem se nejprve setkáváme pouze jako s Lubovem, gangsterem z ruské rodiny Borodinů, jenž obchoduje s bílým masem a je zároveň Paulovým informátorem. Brzy však vyjde najevo, že Lubov je pouze Viktorovým otiskem, díky němuž má Dům přehled o vyšetřování FBI.


Herec: Enver Gjokaj
Enver je spíše hercem filmovým, mohli jsme jej vidět např. ve snímcích The Express nebo v Oku orla, kde si zahrál se Shiou LeBeoufem.

 

 

Jméno loutky: Sierra
Skutečné jméno: Priya Tsetsangová
Sierra je v Domě nejkratší dobu, ale dostává se do akcí velmi rychle. Je dobrou přítelkyní Echo a je prozatím jedinou Loutkou, o níž je od počátku známo, že není v Domě dobrovolně.

 

 


Herečka: Dichen Lachmanová
Tuto herečku proslavila seriálová role ošetřovatelky v australském televizním seriálu Sousedé, ve kterém účinkovala celých 88 epizod.

 

 

Jméno loutky: Mellie
Skutečné jméno:
Madeline
Mellie je sousedkou Paula, do něhož je zamilovaná. Pomáhá mu s vyšetřováním okolo Domu a jejich vztah se postupem času mění v něco víc. Mellie je však spící loutkou, která má v sobě zakódováno zabití Paula.


Herečka: Miracle Lauriová
Herečka se věnuje především nezávislému filmu a divadelnímu herectví.

 

Jméno loutky: Alpha
Skutečné jméno: neznámé
U Alpha se poprvé objeví vzpomínky na jeho bývalý život. V minulosti do něj nahráli omylem 48 osobností a on v záchvatu šílenství povraždil polovinu Domu. Vedení Domu tvrdí, že po tomto incidentu byl Alpha zabit.


Herec: Alan Wray Tudyk
Debutoval v komedii Doktor Flastr, ale zahrál si také ve snímcích Skvělí chlapi, 28 dní či Příběh rytíře.

 

 

Jméno: Adelle DeWittová
Funkce:
ředitelka Domu loutek Ředitelka Domu je přesvědčena, že Dům slouží výhradně ke konání dobra a že lidé jsou v něm dobrovolně. Cítí se velmi osamělá a dokáže loutek využívat pro svou vlastní potřebu.

 


Herečka: Olivia Haigh Williamsová
Zahrála si ve filmu Šestý smysl s Brucem Williamsem, nebo také ve Stínech mrtvých s Antoniem Banderasem.

 

 

Jméno: Paul Ballard
Funkce: Agent FBI Paulu Ballardovi bylo přiděleno vyšetřování kolem Domu, ačkoliv jeho nadřízení v jeho existenci nevěří. Paul se ale nevzdává a pomalými krůčky se posouvá k odhalení pravdy o záhadné instituci.


Herec: Tahmoh Penikett
Věnuje se především divadlu, ale je mimo jiné také i uznávaným kickboxerem, který prošel intenzivním výcvikem v Muay Thai.

 

Jméno: Topher Brink
Funkce: Hlavní technik Domu Loutek
Topher je programátor, který obsluhuje otiskovací křeslo, a tudíž nahrává a maže osobnosti v loutkách. Je trochu nafoukaný, nezabývá se etickou stránkou věci a dobře ví o své genialitě.


Herec: Francis Kranz
  Absolvent Yale University se věnuje především divadelnímu herectví, má rád zejména Shakespearovské role.