Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stav beztíže postavy

Postavy a obsazení:

Maddux Donner (hraje Ron Livingston)

Záložní šéfinženýr, který měl původně misi podporovat ze Země. Má za sebou totiž neveselou minulost - musel na Marsu nechat napospas osudu dva členy posádky, včetně své přítelkyně. Kdysi se vyspal se Zoe, ale netuší, jaké to mělo následky.

Ron Livingston je herec, který je stejně přirozený v komediálních i dramatických rolích. Stejně jako jeho postava ve Stavu beztíže se narodil v Iowě. Studoval na univerzitě Yale, kde byli jeho spolužáky Edward Norton a Paul Giamatti. Po škole se přestěhoval do Chicaga, kde získal řadu divadelních rolí. Jeho možná nejznámější televizní postavou byl Jack Berger ze seriálu Sex ve městě. Hrál hlavní roli v seriálu Policejní vyjednavači, Dr. Sebastiana Charlese v epizodě Doktora House, státního zástupce Alana Lowa v Advokátech a za postavu kapitána Lewise Nixona v Bratrstvu neohrožených byl nominován na Zlatý glóbus za vedlejší roli. Co se týče filmů, s Jennifer Aniston se objevil v komedii Maléry pana Šikuly, dále třeba ve filmu Adaptace, Holly nebo Zakletý v čase.

 


Ted Shaw (hraje Malik Yoba)

Další účastník nešťastné mise na Mars a záložní velitel Antaresu, který se musel narychlo sbalit na šestiletou cestu. Na Zemi nechal v letovém centru manželku Eve. Je jediný, komu bylo svěřeno tajemství záhadné bytosti Beta.

Malik Yoba se narodil jako Abdul-Malik Kashie Yoba v newyorském Bronxu a jeho prvním filmem byly populární Kokosy na sněhu. Objevil se v dalších dvaceti filmech, například Vztek, Země policajtů a Děti Ameriky. V televizi měl hlavní roli v seriálu New York Undercover, Vize zločinu, známý je i jako Ice v seriálu Arrested Development. Kromě toho pracuje už přes dvacet let jako učitel herectví a založil vlastní divadelní skupinu. Napsal a produkoval dva muzikály, které byly adaptovány pro televizní obrazovky. Také je producentem dokumentu The Urban Theatre Experience a má vlastní muzikálovou show The Malik Yoba Experience: Harlem to Hollywood.

 


Zoe Barnesová (hraje Laura Harrisová)

Geoložka, která se kdysi vyspala s Donnerem. Otěhotněla, ačkoli jí tvrdil, že má vasektomii. Přestože je potrat již roky nelegální, podstoupila ho. Dítě by zmařilo její ambice stát se členkou posádky.

Laura Harrisová je talentovaná kanadská herečka, která si ráda vybírá bizarní postavy. Hrát začala už v pěti letech v rozhlasových dramatech a animovaných seriálech. Ve filmu se poprvé objevila v hororu To, když jí bylo třináct, a proslavila se ve Fakultě Roberta Rodrigueze s Elijahem Woodem. Mohli jsme ji vidět i v několika nízkorozpočtových filmech včetně českého Panství, hororu Uctívači temnot nebo v Merlinovi a knize kouzel. Hrála epizodní role v mnoha známých seriálech, jako jsou Akta X, Krajní meze, Stargate Atlantis nebo Kriminálka Las Vegas. Jejími nejvýraznějšími postavami byly teroristka Marie Warnerová ve čtrnácti epizodách seriálu 24 hodin, smrtonoška Daisy Adairova v Mrtví jako já a Jill Bernhardtová v Profesionálkách. Má ráda moderní umění, cestování, mluví španělsky a francouzsky, na levém rameni má vytetovaného škorpiona ve slunci a kupodivu nesnáší horory.

 


Evram Mintz (hraje Eyal Podell)

Lodní lékař a psychiatr, který má za sebou válečné zkušenosti. Dopomohly mu k problémům s pitím, které se rozhodl vyřešil šestiletou „odvykačkou" na Antaresu.

Eyal Podell je americký herec narozený v Tel Avivu. Nejznámější je jako profesor Adrian Korbel ze 146 dílů soap opery Mladí a neklidní. V Izraeli žil jen dva roky, pak se rodina přestěhovala do Hongkongu a od osmi let vyrůstal v New Yorku. Na velkém plátně debutoval jako syn Ala Pacina ve filmu Insider: Muž, který věděl příliš mnoho a s Genem Hackmanem si zahrál ve filmu Za nepřátelskou linií. V televizi se objevil v mnoha známých seriálech: Pohotovost, JAG, Ally McBealová, Angel, Kriminálka Las Vegas, 24 hodin, Ztraceni nebo Doktor House. S manželkou Ashley má dceru Oren Lily, která se narodila v roce 2006. Je vnukem zesnulého Odifa Podella, spoluzakladatele moderní architektonické obce Usonia Homes v Pleasantville v New Yorku, o které Eyal připravuje film.

 


Steve Wassenfelder

 

(hraje Dylan Taylor)

 

 

Teoretický fyzik a sociální nemotora. Do lodní databanky si nechal natáhnout porno a je zcela neschopný v komunikaci se ženami. Neprošel fyzickými testy, přesto se dostal do posádky.

 


Paula Moralesová

 

 

(hraje Paula Garcésová)

 

 

Pilotka přistávacích modulů má na palubě na starosti i výukové vysílání pro děti.

 


Eve Weller-Shawová (hraje Karen LeBlancová)

Mike Goss (hraje Andrew Airlie)

Ředitel mise a jeho pravá ruka. To oni jsou zodpovědní za přítomnost Bety na palubě. Její existenci mají v plánu odhalit astronautům u Venuše, kdy už nebude cesty zpátky. Goss byl i u nešťastné mise na Mars a na tragédii, která se tam odehrála, má svůj podíl.