Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řím postavy

Lucius Vorenus

– Kevin McKidd

Je zcela oddaný své rodině a tradičním římským hodnotám, neustále tak musí balancovat mezi vlastním přesvědčením a povinnosmi k nadřízeným, rodině a přátelům. Na scénu vstupuje jako vysloužilý centurion 13. legie, ke které se vrací po neúspěších v civilním životě. Jeho vojensky přísná osobnost jej často vede k hrubému zacházení s ženou a dětmi, čehož poté obvykle lituje.

Titus Pullo

– Ray Stevenson

 

Mezi přáteli oblíbený, bezstarostný voják sloužící pod Vorenem. Přes svůj hedonismus a ignorantství v sobě časem nachází skryté ideály a morální zásadovost.

 

Gaius Julius Caesar

Ciarán Hinds

 

Brilantní vojevůdce, mazaný politik – inteligentní, šarmantní a vypočítavý. Dosahuje všeho, co si vytyčil, než přijde náhlý konec…

 
 

Pompeius

– Kenneth Cranham

Dříve úspěšný vojevůdce, spojenec Caesarův a manžel jeho zesnulé dcery. Nyní se Pompeius postavil proti Caesarovi a přidal se v senátu na stranu konzervativních patricijů.

 Klikněte pro větší obrázek
 
Atia
– Polly Walker

Atia je vylíčena jako vesele amorální a oportunistický manipulátor. Rodinné konexe a vlastní nezdrženlivá sexualita jí dokonale umožňují zvyšovat vlastní vliv a postavení v římské společnosti. O své děti pečuje se zvláštní směsí lásky a necitlivosti.

 
 
Marcus Antonius
 
– James Purefoy

 

 

 

Antonius se projevuje jako hloupý, požitkářský a arogantní voják, ale také jako schopný a loajální Caesarův stoupenec. Po Caesarově smrti se ujme velení, nedosahuje ale schopností svého předchůdce.

 

Marus Junius Brutus – Tobias Menzies

Klikněte pro větší obrázek

Serviliin syn rozdíraný vnitřním kofliktem. Na jednu stranu vzhlíží k Ceasarovi jako ke svému otci, na druhou stranu je ale potomkem zakladatele republiky.

   Servilia – Lindsay Duncan

Klikněte pro větší obrázek

Kultivovaná a okouzlující Servilia patří do jedné ze starobylých republikánských rodin, kromě toho je také ale Caesarovou milenkou. Její trvající spor s Atií končí násilím a krví.

Niobe 
– Indira Varma

Vorenova manželka a jedna z hrdinek první série. Silná osobnost, která se osm let sama stará o dvě děti a neví, jestli její manžel žije. Zatímco je Vorenus s vojskem pryč, Niobe otěhotní s jeho bratrem.


 

   Gaius Octavián – Max Pirkis/Simon Woods

Klikněte pro větší obrázek

Studený, ale výjimečně inteligentní mladík, kterého si matka Atia hýčká. Během cesty za strýcem Caesarem je v Galii zajat, ale zachrání ho Vorenus s Pullem. Přemýšlivý student, který rychle chápe zákonitosti moci a politiky, brzy vykazuje první známky svého budoucího osudu.

Octavia – Kerry Condon

Klikněte pro větší obrázek

Ačkoliv je inteligentní podobně jako její bratr, Octavia se nechá zcela manipulovat svou matkou.