Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polda a polda postavy

Postavy a obsazení:

Dan Stark
Dan je klasický polda ze staré školy, nosí i fešný knírek. V roce 1986 zachránil s parťákem Frankem guvernérova syna, a dokonce byl o jejich činu natočen film. Je tedy menší místní celebritou a má úspěchy u žen. V policejním oddělení si ho ale přehazují jako horkou bramboru. Nikdo s ním nechce pracovat. Žije v karavanu, popíjí whisky a donekonečna omílá historky o starých dobrých časech s parťákem Frankem. Nevěří počítačům a vůbec moderním technologiím jao takovým. Považuje je za dílo černé magie. Často se kamarádí s kriminálníky, které zatkl. Je vlastně dokonalý polda z roku 1981, jen nějak ustrnul v čase.

Dana Starka hraje Bradley Whitford
Americký filmový a televizní herec Bradley Whitford se nejvíce proslavil rolí Joshe Lymana v seriálu Západní křídlo. Za ni získal tři nominace na cenu Emmy a tři na Zlatý glóbus. Jednu Emmy i získal. Pro seriál napsal scénář ke dvěma epizodám. Po jeho skončení se objevil jako Danny Tripp v seriálu Studio 60 on the Sunset Strip a v různých epizodních rolích v seriálech (Monk nebo Ochrana svědků). Hraje rovněž ve fimech a na Broadwayi. Šestnáct let byl ženatý s herečkou Jane Kaczmarek a mají tři děti.

Jack Bailey
Jack je ambiciózní detektiv, který vždy jedná podle předpisů. V oddělení si ale kvůli tomu nezískal oblibu kolektivu. Poté, co opravoval kapitánovu gramatiku před policejním šéfem, byl přeložen do sekce majetkových trestných činů a dostal na starost Dana. Pořád cosi cítí k expřítelkyni Liz Traynorové. Nerad si špiní ruce, pokud to není potřeba. Přiznal, že si kdysi nechal narůst knírek, ale vypadal v něm jako Hitler. Postupně se od Dana učí, jak je důležité mít parťáka, kterému může věřit.

Jacka Baileyho hraje Colin Hanks
Nejstarší syn slavného herce Toma Hankse se narodil v roce 1977 v kalifornském Sacramentu jako Colin Lewes Dillingham. Jméno Hanks získal, až když se rodiče v dalším roce vzali. Má ještě sestru a dva nevlastní bratry z Hanksova druhého manželství s Ritou Wilsonovou. První roli si zahrál v otcově režii ve filmu To je náš hit. Hlavní roli získal ve filmu Orange County. Za zmínku stojí jeho obsazení v seriálu Roswell a velkofilmu King Kong. Oženil se s newyorskou novinářkou Samanthou Bryantovou a prvního února 2011 se jim narodila dcera.

 

Liz Traynorová

 

Jenny Wade

 

Asistentka státního návladního a bývalá Jackova přítelkyně, která mu pomáhá s vyřizováním zatykačů a právních záležitostí. Rozešla se s ním, protože nechtěla chodit s policajtem. Je ale zjevné, že to mezi nimi pořád jiskří.

 

 



 

Poručice Ana Ruizová

 

Diana-Maria Riva

 

Šéfová Jacka a Dana, která se stará, aby nedostali policejní oddělení do přespříliš velkého průšvihu a vyšetřovali nejlépe jen drobné zločiny. Kdysi bývala Danova parťačka a jednou měli aférku. Ze začátku se k oběma chová odměřeně, ale časem se všichni spřátelí.

 

 



Julius Grant

RonReaco Lee

Julius Grant byl obyčejný kriminálníček, který provozoval zastavárnu a pak se stal barmanem. Pořád se dostává do průšvihů a Dan ho podplácí, aby se stal donašečem. Dan věří, že vztah mezi policajtem a jeho informátorem je svatý. Neváhá Julia zavolat, když potřebuje využít jeho kriminální dovednosti a znalosti. I když Jackovi a Danovi nepomáhá s jejich plány zrovna ochotně, často předčí všechna očekávání a vyseká je z maléru.