Jdi na obsah Jdi na menu
 


Partička IT epizody

1. série (2006)

1. díl Včerejší odpad
2. díl Kalamity Jen
3. díl Fifty - fifty
4. díl Červené dveře
5. díl Strašení Billa Course
6. díl Přijíždí teta Irma


2. série (2007)

1. díl Sraz spolupracovníků
2. díl Návrat zlatého dítěte
3. díl Moss a Němčour
4. díl Večírek
5. díl Kouř a zrcadla
6. díl Muži bez žen


3. série (2008)

1. díl A je to!
2. díl Copak nejsme muži?
3. díl Bezdomovci jako jsme my
4. díl Projev
5. díl Tvář přítele
6. díl Ulítli na kalendáři


4. série (2010)

1. díl Jen zvaná Fredo
2. díl Závěrečný odpočinek
3. díl Něco se stalo
4. díl Italština pro začátečníky
5. díl Špatný kluk
6. díl Reynholmová vs. Reynholm


1.Včerejší odpad

Dívka jménem Jen sehnala flek u společnosti Reynholm Industries, a když vidí sebevědomý a skleněný věžák, představuje si práci něco ve stylu Ally McBeal. Bohužel ve svém CV (životopise) napsala "zkušenost s prací na PC". Po několika vzletných vteřinách rozhovoru s šéfem HR (lidské zdroje) se octne v suterénu jako šéfka dvou značně zdecimovaných chlápků v oddělení IT (informační technologie). Jsou to Roy a Moss a oba se cítí hodně nedoceněni a sociálně deprivováni. A když zjistí, že jejich nová šéfová na klávesnici nenajde ani tlačítko ENTER - začnou poněkud vyvádět.


2.Kalamity Jen

Šéf Denholm vyhlašuje válku všem, kteří se stresují z faktu, že trpí stresem. Jen neodolá nutkání koupit se krásné červené botičky, které jí však deformují nohy i celý život. Denholm svolá zaměstnance a japonský specialista předvádí pro Stresspert (Stresmetr). Roy a Moss však podlehnou nástrahám bufetového stolování a hrubý Japonec dupne Jen na nemocnou nožku. Jen ho seřve. Ajťáci se stáhnou do svého suterénu a lížou si rány. V dílně vypukne požár a do toho přichází Denholm. Ajťáci zarámují dovedně plameny a předstírají, že se jedná o nový spořič obrazovky. Denholm odchází na golf, ale v hrsti drží celou Jeninu kariéru. Jak je vše labilní ! více


3.Fifty - fifty

Roy si domluví rande s nezvykle krásnou dívkou, ale nevšiml si, že si na čele "ukápl" kousek čokolády. Po přiměřeném nedorozumění Roy musí konstatovat, že to bylo rande na hovno. Je zhrzen a hned si dá drsný inzerát - když už tak už. Jen se ve vrátnici zakouká do sekuriťáka Daniela, ale když ji pak volá přímo z tv studia z "milionářské" soutěže v oboru vážná hudba, tak vše zvorá a pošle ho z kola ven na úrovni 50:50. Moss pak oběma dvojicím doporučí fakt dobrou restauraci. Ve skutečnosti je strašná a sekuriťák v zoufalství zmlátí klauna, který se snaží bavit hosty. V nastalé rvačce dostane na kokos i Roy a když jeho děvče odejde s Danielem, zůstanou s Jen zase bezútěšně sami.


4.Červené dveře

Časy jsou zlé a Moss je naštvanej, že se mu zase ztratil jeho oblíbený hrnek, i když si na dno nakopíroval svou fotku. Jen dostane "uklízecí" a i když je varována, chce vědět, co se skrývá za "červenými dveřmi". Počká si, až bude sama a vtrhne dovnitř. Tajemství se jmenuje Richmond. Je to bývalý zástupce šéfa Denholma a je tam už čtvrtý rok. Byl to mistr diagramů a excelových tabulek, ale náhodné setkání s kapelou Cradle of Filth mu změnilo život. Jejich goticko-metalového vidění světa mu prostě učarovalo. Jeho kariéra skončila nevhodným dárkem Denholmově truchlící mamince. Richmondův výlet ze světa temnot do říše jasu se nezdařil a tak k radosti všech se vrací zpátky do svého kumbálu.


5.Strašení Billa Course

Moss je špatný lhář. Přehání svá přehánění a poté, co vyslechne Jenino vyprávění o její katastrofální schůzce s Billem, dostane skvělý nápad. Namluvi Billovi, který přišel s květinami a omluvou, že Jen prostě umřela čili exla. Roy mezitím absolvuje chlípnou expedici po pátém patře, ale zjistí, že objekt jeho zájmu není tak úžasný, jak se zdálo. Judy ovšem získala jeho mobil a bez IT podpory se teď nemůže obejít. Mossova lež žije vlastním životem. Denholm pronese na Jenině pohřbu dojímavou řeč, podpořenou vystoupením Eltona Johna. Vše je ale zhaceno ve chvíli, kdy Jen vstoupí živa a zdráva. Nechá pak na Billově záznamníku drsnou žádost, aby přestal všude rozhlašovat, že s ní něco má. Bill ji ale má za mrtvou a tak když ji vidí přicházet, kaje se v hrůze ze všech svých hříchů.


6.Přijíždí teta Irma

Projekt Ikarus zvýšil výkonnost celé firmy Reynholm Industries. Všichni oslavují - ale osazenstvo IT suterénu na oslavách chybí. Pravidelná měsíční návštěva tety Irmy Jen na náladě nepřidá a z obvyklé kliďasky se stane rusovlasý démon. Roy a Moss jsou upřímně zděšeni a díky své fyzické blízkosti k Irmě u nich propuknou záchvaty jakési "irmatidy" - nezvládnutý pláč, žaludeční křeče apod. Symptomy se lavinovitě šíří po celé online komunitě. Jen ví, že jediným řešením je pořádný kus čokolády, hříšný tanec na DVD a krapet vína. Dámská jízda je všechny přivede na firemní mejdan. A tam se stane cosi, co druhý den ráno...