Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jmenuju se Earl postavy

Postavy a obsazení:

Hrdinou osobitého sitcomu je Earl Hickey. Není to žádný zazobanec ani lev salonů, ale zlodějíček a povaleč, zkrátka takový ten poflakující se týpek z maloměsta. Málokdo by o něm ucedil dobré slovo. Nejinak je to i s jeho povedenými příbuznými. Bratr je přitroublý, manželka podrazácká coura. A děti? Bohužel, Earle, ani jedno není tvoje. Jednoho dne si Earl koupí stírací los a vyhraje sto tisíc dolarů. Raduje se ale sotva pár vteřin. Srazí ho totiž auto a los odletí bůhvíkam. Earl skončí v nemocnici, a aby toho nebylo málo, žena mu oznámí, že se rozvádí a nechává si přívěs, kde chce žít se skutečným otcem svých dětí. (Tedy, jen jednoho.) Tak to je konec! Ale ne, začátek, protože Earl uvidí v televizi talkshow o karmě, kde se dozví její poselství: „Děláš dobrý věci a dobrý věci se stanou i tobě. Děláš špatný věci a ty se ti pak vrátí.“ Pracně si sepíše dlouhý seznam všech svých lumpáren a rozhodne se je napravit. V tu chvíli přistane u jeho nohou ztracený los. To už je docela dobrý důvod zkusit se polepšit…

Velkou zásluhu na úspěchu má představitel Earla Jason Lee.
Od dětství se věnoval skateboardingu. Univerzitu nedokončil, tak si vydělával účinkováním ve skateových videích a různými miniroličkami. Průlom přišel až ve Flákačích Kevina Smithe. Režisér a herec se spřátelili natolik, že je Jason dokonce kmotrem Kevinovy dcery Harley. Další Leeovy a Smithovy filmy byly např. Hledám Amy, Dogma, Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder. Také hrál v Nepříteli státu a Pavučině snů, natočené podle S. Kinga. Do roku 2001 byla jeho ženou herečka a fotografka Carmen Llywelynová, v roce 2003 se mu narodil syn s Beth Riesgrafovou.

 


Randy Hickey
Earlův mladší bratr rozumu moc nepobral. Od dětství kradli, ale od doby, kdy začal Earl věřit v karmu, mu Randy pomáhá s plněním jednotlivých úkolů. Přes svou jednoduchost má tendenci věci komplikovat a jen nerad něco obětuje. Když vypije čtyři piva, strašně lže, a když má hlad, zuří. Má rád staré písničky, bojí se ptáků, má alergii na kočky a je pověrčivý. Se žádnou dívkou nevydržel déle jak dva týdny, pak se ale zamiloval do atraktivní hispánské pokojské Cataliny, ilegální přistěhovalkyně. Po delších peripetiích si ji vzal. Ale údajně jen proto, aby dostala zelenou kartu.

Ethan Suplee
Ve vedlejších rolích se již objevil v několika filmech, nejznámější jsou pro českého diváka Návrat do Cold Mountain nebo Kult hákového kříže. I tento herec je oblíbeným protagonistou ve snímcích spisovatele, scenáristy a režiséra Kevina Smithe. Je též švagrem herečky Juliette Lewisové (Takoví normální zabijáci) a dobrým kamarádem Leonarda DiCapria.


Joy Turnerová
Těhotná Joy v hospodě uviděla Earla, opila ho a s kamarádkami pak odjeli do Las Vegas, kde si ho vzala. Otce dítěte si nepamatovala, jen věděla, že jezdil fordem. Pak si našla Darnella, který pracoval v Krabí boudě, a otěhotněla s ním. Earl myslel, že alespoň druhé dítě bude jeho, jenže pak se narodil malý černoušek. Joy Earla opustila, když ležel v nemocnici, a vzala si Darnella, aniž by tušila, že se připravuje o podíl na výhře z losu. Když se o ní dozvěděla, chtěla Earla zabít. Věřila, že by tak zdědila jeho majetek. Nakonec to vzdala a už mu „pouze“ otravuje život…

Jaime Presslyová
Prorazila jako modelka. Nejvíce se proslavila, když nafotila sérii pro Playboy. Jako herečka ztvárnila spoustu různorodých rolí. Debutovala rolí svůdnice v seriálu Poison Ivy. Její herecká kariéra se prolínala s prací v modelingu a nevídaně kulminovala na přelomu tisíciletí, kdy se Jaime objevila např. v hlavní roli filmu Bulšit.