Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrdinové postavy

27. 9. 2010

 Claire Bennetová (Hayden Panettiere) - Středoškolská roztleskávačka se schopností spontánní regenerace, která zahrnuje i dorůstání částí těla. Díky ní je v podstatě nesmrtelná, proto v epizodě "The Second Coming" přežije útok vraha Sylara, který přebírá schopnosti ostatních tím, že je zabíjí.
 

Noah Bennet (Jack Coleman) - Adoptivní otec Claire. Tajný agent pracující pro a později proti Společnosti, organizaci, která se zabývá vyhledáváním (či spíše pronásledováním) lidí se zvláštními schopnostmi a zkoumáním jejich nadání. Pro "svou holčičku" by udělal první poslední.


Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) - Dokáže si pouhým dotykem osvojit schopnosti ostatních "hrdinů" a později je replikovat i bez jejich přítomnosti. V pozdějších sériích však tuto schopnost ztratí kvůli svému otci a pak pomocí léku obnoví jen část z ní, takže potom dokáže udržet už vždy jen jednu schopnost (pokaždé, když převezme novou schopnost, ztratí tu předchozí). Pracuje jako pomocný lékařský personál - nejprve je ošetřovatelem nevyléčitelně nemocných, později se stane záchranářem.


Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) - Úspěšný politik, starší bratr Petera a biologický otec Claire Bennetové. Umí létat.


Angela Petrelliová (Christina Rose) - Matka Nathana a Petera, obratná manipulátorka. Má prorocké sny.


Hiro Nakamura (Masi Oka) - Japonský úředník, ovládající časo-prostorové kontinuum (zastavování a zpomalování času, teleportace, cestování časem). Na první pohled poněkud potrhlý fanda komiksů a seriálu Star Trek, ve skutečnosti však čestný a odvážný muž, který chce své schopnosti používat výhradně aby pomáhal druhým.


Ando Masahashi (James Kyson Lee) - Nejlepší přítel a zároveň i kolega Hira Nakamury, který ho doprovází při většině jeho dobrodružství. Na rozdíl od svého idealistického kamaráda stojí nohama pevně na zemi a právě on mu vymyslel přezdívku "super-Hiro" (čte se stejně jako anglický výraz "superhero" - doslova superhrdina - jímž se označují hlavní postavy komiksů). Nejprve je obyčejným člověkem bez jakýchkoli zvláštních schopností, později díky medikamentu vytvořenému doktorem Sureshem získá schopnost zesilovat schopnosti ostatních.


Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy) - Genetik, syn uznávaného indického vědce Chandry Sureshe, který byl za záhadných okolností zavražděn v New Yorku. Mohinder se vydává do Ameriky, aby vyšetřil jeho smrt a přitom objeví existenci lidí s výjimečnými schopnostmi. Zpočátku je obyčejný člověk, na začátku 3. série získá schopnost supersíly a obratnosti.


Matt Parkman (Greg Grunberg) - Policista se schopností telepatie a psychické manipulace (myšlenkou přinutí jedince udělat to, co chce). Stejné nadání má i jeho otec Maury Parkman (Alan Blumenfeld). Matt je ženatý, v průběhu seriálu se mu narodí syn Matt Jr.
 

Sylar aka Gabriel Gray (Zachary Quinto) - Bývalý hodinář, sériový vrah, který "ví jak věci fungují". Podobně jako Peter Petrelli dokáže převzít cizí schopnosti. Na rozdíl od něj je ale získává násilným způsobem, rozříznutím lebky oběti. Touží po získávání stále nových schopností, proto loví ostatní výjimečné jedince.
 

Tracy Straussová (Ali Larter) - Asistentka guvernéra, sestra-trojče Nikki Sandersové. Ovládá kryokinezi (zmrazování a kontrola nad ledem a vodou).