Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Heroes  -  Hrdinové

Po celém světě se objevují lidé, kteří zjišťují, že mají nadlidské schopnosti. Sledujeme osudy nezranitelné roztleskávačky, dvojice bratrů se schopností létat, maldíka, co se dokáže teleportovat nebo policisty, který dokáže číst myšlenky. Musí se se svými nově nabytými schopnostmi jednak sami vyrovnat a zároveň se naučit je využívat. Časem navíc zjistí, že jejich osudem není nic menšího, než zachránit svět. Také je zde Mohinder - Ind, jehož otec studoval možnosti lokalizace těchto "superhrdinů", ale za záhadných okolností zemřel. Jeho syn chce navázat na jeho práci a zjistit pravdu o smrti svého otce. Exitují také lidé, kteří chtějí využít schopností hrdinů pro svůj prospěch. Povede se hrdinům sjednotit a zachránit svět jak jim bylo předurčeno?


Epizody 1. série

Obrazek1.01 - Genesis ( Genesis )

Události se dávají do pohybu ve chvíli, kdy úplné zatmění Slunce vrhá celou Zemi do tmy a profesor genetiky se po svém zavražděném otci ujímá tajného výzkumu, který se zabývá lidmi s nadpřirozenými schopnostmi.

1.02 - Neohlížej se ( Don't Look Back )

Hrdinové využívají své objevené schopnosti. Matt Parkman na dálku naslouchá zmizelé dívce, Niki objevuje svou ohromnou sílu, Claire se po zkoušce svých regeneračních schopností vyrovnává se středoškolským životem a Hiro pátrá v New Yorku.

1.03 - Velký skok ( One Giant Leap )

Na Claire útočí její středoškolský spolužák, Hiro hledá podporu u Anda a Niki čeká hrůzný nález.

1.04 - Kolize ( Collision )

Hrdinové se spolu mohou konečně spojit, protože Mohinder zjistil, jak určit jejich polohu. Pro roztleskávačku už ale může být pozdě.

1.05 - Hirodinové ( Hiros )

Hrdinové pociťují důsledky svých schopností na vlastní kůži. Matt si čte myšlenky své ženy, Hiro je napaden zaměstnancem lasvegaského kasina a Niki ztrácí pojem o čase.

1.06 - Lepší polovičky ( Better Halves )

Niki se ocitá tváří v tvář svému manželovi a Peter předává Hirovi životně důležitou zprávu.

1.07 - Neni co skrývat ( Nothing to Hide )

Tentokrát projdou těžkou zkouškou vztahy. Matt klame svou ženu, aby se mohl přidat k lovu na Sylara, Claire zjišťuje, kam zmizela její ztracená kazeta, Nathan taktizuje s rodinou a Niki přiznává své "tajemství" kamarádce.

1.08 - Za sedm minut dvanáct ( Seven Minutes to Midnight )

Claire je rozhodnuta vést normální život a chystá se na majáles. Mohinder se zatím vrací do Indie pohřbít svého otce.

1.09 - Majáles ( Homecomings )

Nadchází čas na záchranu roztleskávačky. Jediná noc může změnit osudy Claire, H.R.G., Petera …a celého světa.

1.10 - Před šesti měsíci ( Six Months Ago )

Čas se vrátil zpátky. Mohinderův otec je právě v New Yorku, Claire přináší znepokojivou zprávu a chystá se soudní spor, který může mít nepříjemné důsledky pro celou rodinu Petrelliových.

1.11 - Spád ( Fallout )

Isaacovy obrazy odhalují nové podrobnosti o předpovídaném jaderném útoku na New York City, Mohinder má za sebou první kroky na své nové cestě a Niki se odhodlala k obtížnému rozhodnutí, aby ochránila svého syna.

1.12 - Dar z nebes ( Godsend )

Claire čelí důsledkům své úmluvy s Haiťanem a Hiro s Andem se vydávají pátrat po samurajském meči. Na scéně se zatím objevuje nový překvapivý Hrdina.

1.13 - Náprava ( The Fix )

Přicházejí další nové tváře. Hiro se setkává se svým otcem, Claire pátrá po svých biologických rodičích a Peter se učí od neviditelného muže.

1.14 - Žádné rozptylování ( Distractions )

Testem prochází rodinná sounáležitost. Hiro se snaží přesvědčit svého otce o správnosti své nové cesty. Niki dělá rozhodnutí, jež se týká její budoucnosti s D.L. a Micahem a Sylar navštěvuje dům Bennetových.

1.15 - Uteč! ( Run! )

Mohinder se setkává s nebezpečným novým Hrdinou, Matt se ocitá pod palbou Lindermanovy nejnovější nájemné vražedkyně a identita Claiřina biologického otce je odhalena.

1.16 - Něco nečekaného ( Unexpected )

Matt spojuje síly s "bezdrátovou" Hrdinkou a radioaktivním mužem, Claire míří za svým otcem a Peter zakouší bolestivou zradu.

1.17 - Společnost nade vše ( Company Man )

Šokující minulost H.R.G. je odhalena a Claiřin domácí život se po hrozivém výbuchu navždy mění.

1.18 - Parazit ( Parasite )

Hrdiny otřásají děsivé záblesky budoucnosti. Objevuje se Linderman a Isaac maluje svůj dosud nejhrůznější obraz.

1.19 - 0.07% ( .07% )

Sylarovo běsnění pokračuje s bezděčnou asistencí Mohindera a Hiro se rozhoduje "spasit svět", když čelí chmurné realitě.

1.20 - Pět let poté ( Five Years Gone )

Hiro a Ando se teleportují do budoucnosti a zjišťují, že lidé s neobyčejnými schopnostmi tu jsou zabíjeni jako "teroristé".

1.21 - Ta těžší část ( The Hard Part )

Zatímco se Nathan připravuje na volby, Hirovo a Andovo předsevzetí zachránit svět prochází skutečnou zkouškou.

1.22 - Drtivé vítěztví ( Landslide )

Nathan přemítá o ceně svého členství v Kongresu a Peter s Claire se pokoušejí opustit New York City před výbuchem.

1.23 - Jak zastavit vybuchujícího muže ( How to Stop an Exploding Man )

Isaacova šokující proroctví se naplňují v Kirby Plaza, kde na Hrdiny čeká bolest a nebezpečí.

 

 

Epizody 2. série

2 x 1 – ČTYŘI MĚSÍCE POTÉ…

Po krutém souboji se Sylarem a nekontrolovaném výbuchu vysoko nad New Yorkem se odkrývají osudy Petera, Nathana a Matta. Nové zlé síly zatím začínají pronásledovat a vraždit Hrdiny. H.R.G. a Claire se snaží žít co nejvíc nenápadně… Ale to se snadno řekne, hůře praktikuje. Ve stejnou chvíli se ve feudálním Japonsku Hiro setkává se svým hrdinou jménem Takezo Kensei. Dvojčata Maya a Alejandro Herrerovi věří, že se jim podaří překročit hranice z Mexika do USA a najdou tu radu, co si počít se svými nebezpečnými schopnostmi.

2 x 2 - JEŠTĚŘI

Jeden člověk je mrtvý a Matt získává na svou stranu nezvyklou pomoc, protože útoky na lidi se zvláštními schopnostmi stále pokračují. Snahu Claire skrýt své léčící schopnosti ohrožuje její spolužák, který sám ukrývá tajemství. Niki a Micah opouštějí Las Vegas a Suresh musí vystopovat Haiťana. Při přechodu do Mexika se projevuje prokletí Mayi a Alejandra. Mezitím se Hiro, který je zklamán ze svého přítele Kenseie, odhodlává dát do pořádku všechny škody, které svou přítomností napáchal v historii feudálního Japonska. A další ztracený Hrdina se přidává ke gangu irských gangsterů.

2 x 3 – RODINNÁ POUTA

Suresh je sklíčený, když nalézá neobjevenou malbu Issaca Mendeze, která předpovídá smrt někoho jemu blízkého. Claire i H.R.G. pracují na svých vlastních plánech. Maya využívá své smrtící schopnosti, aby osvobodila Alejandra z mexického vězení. Ando se vrací ke své práci v Japonsku a uskutečňuje šťastný objev. Mezitím v japonské minulosti, zrovna když Hiro nad svým hrdinou zlámal hůl, Kensei překvapuje. Niki a ztracený Hrdina každý zvlášť uzavírají špinavé dohody, aby dosáhli svého. Dvě známé tváře se schopnostmi se nečekaně vrací.

2 x 4 – POMOC BLIŽNÍMU SVÉMU

Monica Dawson začíná mezi směnami v místním rychlém občerstvení vykazovat nové nevysvětlitelné schopnosti, o nichž netušil její bratr Damon, babička Nana, ani bratranec Micah. Angela Petrelli učiní šokující přiznání. Molly stále pronásleduje ve snech “strašák” a mění je v noční můry. Matt ji žádá, aby zapomněla na strach a poradila mu, kde se nachází jeho otec. Molly to nakonec s hrozivými důsledky udělá. Claire má nového přítele a H.R.G. se obává o budoucnost. Maya a Alejandro se přibližují k americké hranici a na své cestě se stávají svědky ošklivé události.

2 x 5 – BOJUJ NEBO UTEČ

V Irsku se ztracený Hrdina pokouší přesunout v minulosti, ale zjišťuje, že jedna tajemná žena je ochotná ho zabít. Matt a jeho nečekaný spojenec letí do Philadelphie, aby tu dostihli "strašáka", ale nejsou příliš úspěšní. Monica se snaží vyrovnat s tím, že se díky svým novým schopnostem stala místní hrdinkou. Suresh potkává nového partnera a dostává znepokojivý úkol. H.R.G. dělá krok k budoucí ochraně své rodiny. Ve stejné době, kdy Hiro pokračuje v napravování historie feudálního Japonska, řeší Ando otázku, co se stalo jeho příteli.

2 x 6 - HRANICE

West přesvědčuje Claire, aby dala roztleskávačce Debbie, která o ní prohlásila, že je na jejich tým příliš obyčejná, pořádnou lekci. Suresh se potýká s vážným morálním dilematem se Společností, H.R.G. platí svému ruskému mentorovi návštěvu, aby našel Isaacovy poslední prorocké obrazy. Mezitím stále blíže americké hranici začíná být Alejandro znepokojený ze záměrů Sylara. Peter a Caitlin pátrají po tajemné bráně, kterou Peter namaloval a ocitají se na překvapivém místě. Ve feudálním Japonsku při napravování minulosti Hiro zápasí s náklonností ke Kenseiově “princezně” Yaeko.

2 x 7 – ČAS NIC NESPRAVÍ

Když se náhle projevuje jedna z Peterových zapomenutých schopností, on a Caitlin se ocitají v krizové situaci a z první ruky poznávají, jak smrtící může být tajemný virus, který napadá lidi se schopnostmi. Suresh, Matt, Nathan, Niki a Bob se spojují, aby společně odrazili útok "noční můry". Navzdory nejlepší snaze Claire udržet je od sebe, West zjišťuje, že muž, který ho v dětství unesl, je jeho otec. Ve feudálním Japonsku zatím legendární cesta Hira a Kenseie nabírá závěrečný dramatický zvrat.

2 x 8 – ČTYŘI MĚSÍCE PŘEDTÍM

Když se všichni hrdinové posouvají v čase zpět o čtyři měsíce, Nathan za své hrdinské činy platí vysokou cenu. Peter přežije výbuchy nad New Yorkem a Společnost ho“sbírá” jako hrozbu světu, což nakonec vede k násilnému střetu s Elle (Kristen Bell) a Haiťanem. D.L. přináší Niki a Micah zásadní oběť. Maya poprvé děsivě předvádí své temné síly, kvůli kterým jsou s Alejandrem nuceni hledat pomoc v Americe. Na scéně se objevuje tajemná tvář.

2 x 9 – PŘÍBĚHY S POUČENÍM

H.R.G., který je přesvědčený, že je jim Společnost už nablízku, připravuje rodinu na útěk – ale Claire má jiný nápad. Hiro se vrací z minulosti a dozvídá se o smrti svého otce. V zármutku se přesouvá do minulosti a objevuje tu úžasnou věc. Po napjatém prvním setkání s Elle dělá Suresh rozhodnutí, které může měnit životy. Mezitím se Matt potýká se svými zvyšujícími se mentálními schopnostmi. Vztah Mayi a Alejandra prochází při jejich společné cestě se Sylarem zkouškou. Peter se setkává s někým, kdo mu může pomoci najít klíč k minulosti.

2 x 10 – PRAVDA A NÁSLEDKY

Peter míří do Primatech Paper v Texasu se svým novým přítelem, aby tu zničili virus, který - podle nich - v budoucnosti zabije 93% světové populace. Niki se vrací k Micahovi se špatnými zprávami. Aby Monika napravila zlo, podrobuje své schopnosti testu. Hiro jde po vrahovi svého otce. Mezitím Matt využívá své mentální schopnosti, aby vystopoval poslední osobu na fotografii Společnosti. Nathan zjišťuje, že jeho bratr je stále naživu. Daleko od New Yorku si Maya musí vybrat mezi Alejandrem a Sylarem.

2 x 11 - BEZMOCNOST

Hluboko pod Primatech Paper v texaské Odesse se Petrovo opětovné shledání s Nathanem proměňuje v násilí, když se bratři, Matt a Hiro střetávají kvůli Adamovi a jeho honbě za smrtícím virem. Poté, co Micah vidí svého odvážného bratrance v zajetí pouličního gangu, obrací se na jedinou osobu, která mu může pomoci zachránit Monicu – na svou matku. Mezitím Maya s tragickými důsledky poznává Sylarovu krutost, když ten unáší Molly a Sureshe. Elle se rozhoduje hrát hrdinu, aby ji její otec znovu vzal na milost.

Epizody 3. série

 

 

 


1. Druhý příchod (Chapter One 'The Second Coming')
2. Motýlí efekt (Chapter Two 'The Butterfly Effect')
3. Jeden z nás, jeden z nich (Chapter Three 'One of Us, One of Them')
4. Jsem smrt, ničitel světů (Chapter Four 'I Am Become Death')
5. Andělé a zrůdy (Chapter Five 'Angels and Monsters')
6. Světlo zmírá (Chapter Six 'Dying of the Light')
7. Eris quod sum (Chapter Seven 'Eris Quod Sum')
8. Zlosynové (Chapter Eight 'Villains')
9. Už se to blíží (Chapter Nine 'It's Coming')
10. Zatmění 1/2 (Chapter Ten 'The Eclipse Part 1')
11. Zatmění 2/2 (Chapter Eleven 'The Eclipse - Part 2')
12. Náš otec (Chapter Twelve 'Our Father')
13. Dualita (Chapter Thirteen 'Dual')
14. V zájmu bezpečnosti (Chapter One 'A Clear and Present Danger')
15. Důvěra a krev (Chapter Two 'Trust and Blood')
16. Budova 26 (Chapter Three 'Building 26')
17. Studené války (Chapter Four 'Cold Wars')
18. Odhalení (Chapter Five 'Exposed')
19. Odstíny šedi (Chapter Six 'Shades of Gray')
20. Prudké ochlazení (Chapter Seven 'Cold Snap')
21. Azyl (Chapter Eight 'Into Asylum')
22. Ikaros (Chapter Nine 'Turn and Face the Strange')
23. 1961 (Chapter Ten '1961')
24. Já jsem Sylar (Chapter Eleven 'I Am Sylar')
25. Neviditelné pouto (Chapter Twelve 'An Invisible Thread')

 

Obrazek