Jdi na obsah Jdi na menu
 


Heuréka - město divů postavy

Postavy a obsazení:

Jack Carter

Šerif Heuréky Jack Carter sice není génius, vyniká ale pohotovostí a důvtipem při řešení problémů. V první epizodě čtvrté série políbí Allison, když se snaží dostat z minulosti. Prý jen pro štěstí... Po návratu do alternativní současnosti ale zjistí, že ho bývalá přítelkyně Tess neopustila, naopak se k němu chce přistěhovat, což se těžko slučuje s jeho intenzivními city k Allison. Navíc už Jo není jeho zástupkyní, je jím android Andy. Jack bydlí v superchytrém domě, který ovládá umělá inteligence S. A. R. A. H.

Colin Ferguson

Herec vyrostl v Montrealu, Hongkongu, Anglii a Connecticutu, takže má hned tři občanství - kanadské, britské a americké. Než se začal věnovat herectví, vystřídal mnoho povolání. Hrál v remaku britské komedie Svádění a mnoha dalších situačních komediích. Proslavila ho především komedie Všichni moji muži a v nedávné době film Vdáš se a basta! Dvě epizody Heuréky sám režíroval.

Dr. Allison Blakeová

Bývalá agentka ministerstva obrany vychovává dcerku Jennu a její autistický syn Kevin možná může za výlet v čase. Hrál si se zařízením, které je přeneslo. V nové linii je najednou zdravý a komunikativní. Allison už není ředitelkou Global Dynamics, vede jen jeho lékařské oddělení. Postupně se sbližuje se šerifem Carterem.

 

Salli Richardson-Whitfieldová

Proslavila se zejména rolemi ve filmech jako Anakonda: Honba za krvavou orchidejí, Banda, Mizera, Motorkáři, Já, legenda aj. Objevila se také v seriálech Kriminálka Miami, Dr. House a  Sběratelé kostí. Je vdaná za herce Dondre Whitfielda a mají dvě děti.

Dr. Douglas Fargo

Fargo si cestou do minulosti výrazně polepšil. V nové časové linii není pouhým asistentem, nýbrž ředitelem Global Dynamics a rozhoduje o mnoha tajných projektech. Jen ho podřízení pro jeho egománii nesnášejí.

Neil Grayston

Kanadský herec Neil Grayston se objevil v seriálech Da Vinciho případy, Jeremiah, Mrtví jako já, Wonderfalls a Lovci duchů. Má černý pásek v taekwondo. V anglické verzi Heuréky mluví S. A. R. A. H.

Zoe Carterová

Jackova dcera je inteligentní, atraktivní a nezávislá. Ačkoli dříve vynikala spíš v lumpárnách než ve studiu, dokázala se prosadit i mezi geniálními dětmi z Heuréky a teď studuje medicínu na Harvardu.

 

Jordan Hinsonová

Mladá herečka se narodila v Texasu, jako malá se věnovala gymnastice a od šesti hrála v divadle. Po přestěhování do Los Angeles se objevila v mnoha reklamách. Debutovala v rodinném filmu Ledový sen, kde si zahrála profesionální krasobruslařku a trénovali ji olympijští choreografové. Mohli jsme ji vidět také v thrilleru Skleněný dům 2 a seriálech Dirt a Hank.

 

Jo Lupová

Nekompromisní zástupkyni šerifa Cartera před cestou časem požádal její přítel Zane o ruku. Vyčítá si, že mu neodpověděla, protože po návratu zjistí, že spolu nikdy nechodili. Ani už není Jackovou zástupkyní, stala se šéfovou bezpečnosti Global Dynamics.

 

Erica Cerrová

Kanadská herečka italského původu hrála jako malá v reklamách, v dospívání si dala pauzu a k herectví se vrátila ve 22 letech. Objevila se v seriálech Smallville, Láska je láska, Battlestar Galactica, The Collector nebo ve filmech Blade: Trinity a Percy Jackson: Zloděj blesků.

 

Henry Deacon

Bývalý inženýr NASA je všeuměl, v Heuréce dělá mechanika i starostu a vymýšlí různé vynálezy, které mají tendenci explodovat. Také často pomáhá šerifovi při vyšetřování. Po cestě do minulosti zjistí, že je ženatý s Grace, kterou v původní časové linii jen jednou potkal.

Joe Morton

Kvůli otci vyrůstal na armádních základnách v Německu a na Okinawě. Debutoval v muzikálu Hair a objevil se ve slavných filmech jako Terminátor 2, Nebezpečná rychlost, Blues Brothers 2000, Výplata nebo Stealth: Přísně tajná mise. Ani televizním seriálům se nevyhýbá, hrál v Aktech X, Dr. Housovi, Smallville, Ve službách FBI nebo v Dobré manželce.

Nové postavy ve čtvrté sérii:

Dr. Trevor Grant

Ve čtyřicátých letech dělal asistenta Albertu Einsteinovi. Heuréka tenkrát bývala jen vojenská základna. Když pomáhal pětici hrdinů přesunout se zpátky do jejich času, prohodil si s Jackem sako a skončil v roce 2010. Musí se vyrovnat se životem v budoucnosti. Stane se vědeckým historikem a pomáhá Henrymu s různými projekty.

 

James Callis

Britský herec James Callis pochází s Londýna a s indickou manželkou Nehou má tři děti. Objevil se jako Tom v obou filmech o Bridget Jonesové. Jeho nejznámější rolí je bezpochyby doktor Gaius Baltar v úspěšném sci-fi seriálu Battlestar Galactica, za jehož ztvárnění získal ceny Saturn a AFI. V nedávné době si zahrál ve filmu Merlin a kniha kouzel, seriálech Vražedná čísla a FlashForward.

Dr. Holly Martinová

Vědkyně, která má pomáhat s plánovanou misí na Titan. I když je geniální, má problémy s mezilidskými vztahy. Dokonce není nic platno, že se o ni zajímá Dr. Fargo.

 

Felicia Dayová

Tato herečka je slavná hlavně mezi fanoušky sci-fi, hráči počítačových her a v různých internetových komunitách. Začínala v Buffy, přemožitelce upírů a upozornila na sebe v muzikálovém Dr. Horrible's Sing-Along Blog. Hraje v oceňovaném webovém seriálu The Guild, který sama vytvořila a píše. Objevila se také v seriálech Doktor House, Anatomie lži nebo Dům loutek.

 

 

Dr. Isaac Parrish

Parrish je vědec z oddělení nesmrtonosných zbraní, který se nesnáší s Fargem a považuje se za chytřejšího, než jsou všichni ostatní. Myslí si, že Fargovi padly všechny úspěchy samy do klína.

Wil Wheaton

Wil hraje už od svých devíti a proslavil se ve filmu Stůj při mně podle románu Stephena Kinga. Když v šestnácti získal roli Wesleyho Crushera ve Star Treku: Nové generaci, splnil se mu životní sen. O zážitcích z natáčení napsal knihu Just a Geek a poté vydal dalších pět knih. Pravidelně updatuje svůj blog, přispívá do LA Weekly a je aktivní na Twitteru. V posledních letech jsme ho mohli vidět v seriálech Teorie velkého třesku, Dokonalý podraz, Myšlenky zločince a v internetovém The Guild. Je ženatý a má dva nevlastní syny.