Jdi na obsah Jdi na menu
 


Glee postavy

Postavy a obsazení:

Will Schuester

Sympatický Will byl ve sboru už na střední škole a pomohl mu k vítězství ve státním kole. Poté se oženil se svou středoškolskou láskou a stal se učitelem španělštiny. Teď se snaží obnovit zašlou slávu školního sboru, a to i přes překážky, které mu staví sadistická trenérka roztleskávaček Sue Sylvesterová i celé okolí.

 

Matthew Morrison

Matthew Morrison studoval muzikálové herectví, zpěv a tanec na renomované Tisch School of the Arts. Jeho velký úspěch na Broadwayi přišel s obsazením do muzikálu Hairspray. Za roli v The Light in the Piazza byl nominován na cenu Tony. Není neznámý ani na televizních obrazovkách, objevil se v seriálech Kriminálka Miami, Právo a pořádek či Vražedná čísla. Letos na podzim se chystá vydat vlastní hudební album.

 


Emma Pillsburyová

Emma je školní poradkyně. Když byla malá, spadla do žumpy na farmě a od té doby trpí panickým strachem ze špíny. S Willem se ale cítí dobře a zdá se, že je jí občas jejich přátelství málo.

 

Jayma Maysová

Tato americká herečka a zpěvačka se narodila 16. července roku 1979. Poprvé se v televizi objevila v seriálu Joey. Filmový debut si prožila ve snímku Noční let. V následujících letech si zahrála několik epizodních rolí v seriálech jako Odpočívej v pokoji, Vincentův svět, Jak jsem poznal vaši matku nebo Hrdinové. Ve filmu Velkej biják se potkala s manželem Adamem Campbellem. Byla také pacientkou seriálového doktora House.

 


Sue Sylvesterová

Postrach celé školy - sadistická trenérka roztleskávaček není obnovením hudebního sboru nadšena. Dokonce do něj nasadí tři roztleskávačky, aby věděla, co se děje. Pro vítězství svého družstva udělá cokoli. Pohrdá všemi, protože ona jediná je dokonalá. A dává to jasně najevo. Žárlí na úspěchy glee klubu a snaží se všemožně škodit. I když se to nezdá, má srdce a občas probleskne její jemnější stránka.

 

Jane Lynchová

Hereckou kariéru začala v divadle. Zlomová role přišla s filmem Nejlepší show. V televizi jsme ji mohli vidět mnohokrát, za zmínku stojí postava psychiatričky v sitcomu Dva a půl chlapa. Jinak hrála v seriálech jako Soudkyně Amy, Západní křídlo, Sedmé nebe, Bostonská střední, Myšlenky zločince, Gilmorova děvčata, The L Word, Můj přítel Monk nebo Zoufalé manželky. V roce 2009 si zahrála po boku Meryl Streepové ve filmu Julie a Julia.

 


Rachel Berryová

Má obrovský talent a ví to o sobě. Jejími otci jsou dva gayové, kteří ji vedli k umění. Chce se stát hvězdou a tvrdě na tom dře. Glee klub vidí jako možnost posunu. Pro přílišnou horlivost není oblíbená a nemá v podstatě žádné kamarády. Jde si za svým, je vždy přesvědčená o své pravdě a tak trochu šílená. Není to s ní jednoduché a ne vždycky se zachová správně, ale pak ji to mrzí.

 

Lea Micheleová

Narodila se 29. srpna v roce 1986. Hrát začala brzy, už v devíti se objevila v muzikálu Bídníci. Postupně si zahrála v Ragtime, Šumaři na střeše, Deníku Anny Frankové nebo Probuzení jara. Tento muzikál získal v roce 2008 cenu Grammy za nejlepší muzikálové album. Po těle má devět tetování.

 


Finn Hudson

Finn je členem fotbalového mužstva a na škole není kluk, který by nechtěl být jako on. Jeho otec zemřel ve válce na Středním východě, a tak ho matka musela vychovávat sama. V dětství objevil lásku ke zpěvu, kterou však před kamarády tají. Do sboru musí povinně, jinak by ho to ani ve snu nenapadlo - ostatní by se mu vysmáli.

 

Cory Monteith

Narodil se 11. května 1982 v Calgary v Kanadě. Než se stal hercem, vystřídal několik povolání. Nikdy nedokončil střední školu, podle jeho slov pro něj prostě nebyla. Má za sebou pár epizodních rolí v seriálech, například Kyle XY.

 


Quinn Fabrayová

Quinn je hlavní roztleskávačka a také prezidentka celibátního klubu. Do pěveckého sboru se přihlásí, aby donášela Sue a pomohla klub zničit. Její přítel je kapitán fotbalového mužstva Finn. Sice mu tvrdí, že sex bude až po svatbě, a tváří se jako největší jeptiška, jenže ve skutečnosti tak nevinná není. Také na to doplatí a brzy zjistí, jak se žije na spodních příčkách žebříčku oblíbenosti.

 

Dianna Agronová

Tato americká herečka a zpěvačka se narodila 30. dubna 1986. Po epizodních rolích v seriálech jako Žralok, Kriminálka New York nebo Zločiny ze sousedství dostala poprvé větší příležitost v seriálu Veronica Mars, kde si zahrála ve třech epizodách. Poté se ještě objevila v seriálu Hrdinové.

 


 

Mercedes Jonesová

 

Ví, že má dobrý hlas, a trochu ji štve, že je ve sboru ve stínu Rachel a nedostává tolik prostoru. Jejím nejlepším kamarádem se stane Kurt, což se ale dost pokazí v okamžiku, kdy se do něj zamiluje.

 

Amber Rileyová

 

V sedmnácti se snažila dostat do soutěže American Idol (Superstar), ale nepostoupila z prvního kola. Díky Glee dostala příležitost zazpívat před prezidentem Obamou.


 


 

Artie Abrahams

 

Když bylo kytaristovi Artiemu osm, měl s matkou autonehodu a od té doby je na vozíčku. To mu však nebrání, aby se stal členem hudebního sboru. Jeho největším snem je stát se tanečníkem.

 

Kevin Mcale

 

Byl členem chlapecké skupiny NLT a objevil se v seriálech Kancl a True Blood. Při natáčení Glee mu dělá problémy nepohybovat nohama do rytmu. Hraje přece ochrnutého...

 

 


Kurt Hummel

 

Výrazně ženský typ homosexuála se neodvažuje svou orientaci veřejně přiznat. Už tak si ve škole zažívá peklo. Ani s chlapským tátou si moc nerozumí a maminka mu umřela. Je ale pyšný na to, kým je, a vyžívá se v extravagantním oblečení.

 

Cris Colfer

 

Původně se ucházel o roli Artieho. Sice ji nezískal, ale autory oslovil na konkurzu natolik, že speciálně pro něj napsali novou postavu Kurta. S rolí má mnoho společného - je gay a na střední si prožil nelehké chvilky. Děj jedné epizody je dokonce inspirován jeho skutečným zážitkem - ve škole mu nechtěli dovolit zpívat píseň Defying Gravity, která je tradičně dívčí.