Jdi na obsah Jdi na menu
 


Futurama postavy

Philip J. Fry
Ústřední postavou seriálu je věčný smolař a zmatkář Fry, který původně pracoval jako poslíček v pizzerii. Byl zmrazen a po 1000 letech se probudil ve 31. století. Naštěstí v nové realitě objevil jediného žijícího příbuzného H. J. Farnswortha, který jej hned zaměstnal jako intergalaktického poslíčka ve firmě Planet Express. I když se Fry příliš neobtěžuje disciplínou a pořádkem a svou lehkomyslností ohrožuje okolí, nakonec je to on, kdo se stane klíčovou postavou, na níž bude záviset osud celého vesmíru.

Turanga Leela
Je obdařena pouze jedním okem, což jí ale na kráse ve 31. století v žádném případě neubírá, spíše naopak. Sice se domnívala, že je potomkem neznámé mimozemské rasy, ale nakonec se musí smířit s faktem, že je pouze mutant. Dětství, které prožila v sirotčináriu, ji zocelilo. Je na ni spoleh, ovládá bojová umění a vytahuje druhé z problémů. Díky svému smyslu pro zodpovědnost zastává na kosmické lodi Planet Express důležitou funkci kapitánky.

Bender Bending Rodriguez – Bender
Bender je robot, který byl sestaven kolem roku 2996 v Mexiku k ohýbání traverz. Je velmi obhroublý a rád dává najevo zášť k lidem. Ostatní přivádí do nesnází. Jeho největší zálibou jsou drobné krádeže, občasné pokusy o vaření a pití alkoholu.

Prof. Hubert J. Farnsworth
Ač je mu okolo 160 let, je vlastně Fryův velmi vzdálený prasynovec. Zabývá se vynalézáním nejroztodivnějších věcí. Aby mohl svou zálibu financovat, založil a řídí zásilkovou společnost Planet Express.

Dr. John Zoidberg – Zoidberg
Lékař, který se opírá o své dosti pochybné znalosti medicíny. Přes na první pohled nevšední vzezření, které jasně odkazuje na jeho mimozemský původ, je ostatními téměř neustále přehlížen a někdy i utiskován.

Hermes Conrad
Manažer společnosti Planet Express, který pochází z Jamajky. Miluje dodržování předpisů, byrokratických postupů, vyplňování formulářů a jakékoli papírování. Byl vrcholovým sportovcem v disciplíně podlézání.

Amy Wong – Amy
Studentka, která je ve firmě Planet Express na opravdu velmi dlouhodobé stáži. Ví se o ní, že její nadmíru bohatí čínští rodiče, kterým patří celá západní polokoule Marsu, ji na univerzitu dostali protekcí.