Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chicago: Zákon ulice postavy

Postavy a obsazení:

Jarek Wysocki

(Jason Clarke)
Drsný detektiv z oddělení vražd polského původu je u policie legendou. Nesnáší nadávky, miluje baseballový tým White Sox a má problém najít parťáka, který by s ním udržel krok. S bývalou parťačkou Teresou Colvinovou ho pojí blízké přátelství. Dala mu pravomoc přebírat případy jiných policistů. Jarek se snaží vypátrat vrahy svého bratra, který byl také u policie. Wysocki je rozvedený a zasnoubený s mnohem mladší ženou. S exmanželkou ale pořád udržuje intimní vztahy.



Jason Clarke
Clarke má za sebou slušnou kariéru v australských divadlech, televizi i filmu. Není jen herec, ale také režisér. Troufl si zrežírovat třeba muzikálovou verzi Mechanického pomeranče. Do povědomí amerického publika se zapsal rolí v oceňovaném seriálu Brotherhood. Objevil se ve filmech Rabbit Proof Fence, Rallye Smrti nebo Veřejní nepřátelé.


Teresa Colvinová

(Jennifer Bealsová)
První chicagská policejní superintendantka. Je velice schopná, ambiciózní, nebojí se vládních zástupců a je ochotná sesadit důstojníky, kteří jí nepřijdou kompetentní, i když si nadělá nepřátele. V pilotním dílu odhalí, že korupce zničila jejím rodičům život, a proto se boj s úplatky stane jejím posláním.



Jennifer Bealsová
Narodila se v Chicagu v roce 1963 a je smíšeného původu. Otec byl Afroameričan, matka pocházela z Irska. Proslavila se hlavní rolí Alex Owensové ve filmu Flashdance z roku 1983. Dokonce za ni dostala nominaci na Zlatý glóbus. Kvůli natáčení musela přerušit studia na univerzitě, ale dokončila je později. Jejím spolužákem byl David Duchovny. Hrála ve více než padesáti filmech, v televizi se mimo jiné objevila v jedné z hlavních rolí v seriálu L Word (Láska je Láska) a jako bývalá manželka Cala Lightmana v seriálu Anatomie lži. Ráda fotografuje a pod jménem Jennifer Dixon vydala knihu, která dokumentuje léta natáčení seriálu L Word. Jennifer je podruhé vdaná a má jedno dítě.


Caleb Evers

(Matt Lauria)
Mladý detektiv z oddělení vražd, který je nejnovějším partnerem Wysockiho. Má výborné pozorovací schopnosti. Nemá zatím podanou přihlášku k FBI.



Matt Lauria
Debutoval v komedii Studio 30 Rock a nejvíce je známý ze seriálu Friday Night Lights. Objevil se i v Právu a pořádku: Zločinné úmysly a Džungli rtěnek. Matt se narodil ve Virginii a pět let vyrůstal v Irsku. Kromě herectví se snaží věnovat filmařině. Natočil půlhodinovou komedii a několik hudebních videí. Hraje blues-rock na elektrickou kytaru a v roce 2009 se oženil s muzikantkou Michelle Armstrongovou.


 


 

Vonda Wysocká

(Deven Kelleyová)
Jarkova neteř a nováček u policie. Otce jí zabili při výkonu služby. Vychovával ji zejména strýc, který ji také podporoval při studiu na policejní akademii.



Deven Kelleyová
Narodila se a vyrostla ve St. Paul v Minnesotě a čtyři roky strávila s rodiči v Bruselu. V Los Angeles vystudovala hereckou školu a získala cenu Avy Greenwaldové. Semestr strávila i v Londýně na British American Drama Academy. Chicago: Zákon ulice je její první velkou rolí. Nedávno se objevila v seriálu Status: Nežádoucí.


 

 


 

Isaac Joiner

(Todd Williams)
Vondin parťák, mladý a ambiciózní policista, kvůli jehož zbrklosti se Jarek o neteř bojí.



Todd Williams
Newyorčan Todd Williams se začal věnovat herectví hned po střední, ale v záloze si nechal také studium hudby na univerzitě. Namluvil několik reklam, debutoval ve snímku Lift. V televizi si zahrál v Právu a pořádku, Zóně soumraku, Kriminálkách Las Vegas a Miami. V seriálu Ochrana svědků strávil dvě série.

 


 


 

Liam Hennessey

(Billy Lush)
Je představený jako bezvýznamný kriminálník, ve skutečnosti je to ale policista pracující v utajení.



Billy Lush
Je známý jako jeden ze synů ze seriálu The Black Donnellys a z Generation Kill. Objevil se ve vedlejších rolích v sériích jako Zákon a pořádek, Pohotovost, Odpočívej v pokoji nebo Terminátor: Příběh Sáry Connorové.

 

 

 


 

Ronin Gibbons

(Delroy Lindo)
Radní Ronin Gibbons, který je po dvaceti letech ve funkci jednou z nejvlivnějších politických osobností Chicaga. Colvinová ho označí za hlavní cíl jejich tažení za očištění města.



Delroy Lindo
Anglický herec a divadelní režisér byl nominován na mnoho hereckých cen – od Tony přes Screen Actor Guild Award. Vyhrál Satellite Award. Narodil se jamajským rodičům a vyrostl v Londýně. Jako teenager se přestěhoval s matkou do Toronta a později do San Franciska, kde vystudoval konzervatoř. Hrál v mnoha známých filmech, jako byly například Malcolm X, Věc cti, Kongo, Výkupné, Pravidla moštárny, 60 sekund nebo animovaný snímek Vzhůru do oblak.