Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chicago: Zákon ulice epizody

 Superintendantka Teresa Colvinová dává dohromady tým, který má vyšetřovat případy spojené s korupcí ve vedení města. I když její návrh na vytvoření této skupiny neprošel u radního Ronina Gibbonse, osloví bývalého parťáka Jareka Wysockého. Ten váhá... Zrovna vyšetřuje vraždu manželského páru. Žena před smrtí odhalila možnou korupci ve společnosti, ve které pracovala. A také možnou spojitost s chicagskou radnicí, konkrétně s radním Gibbonsem. Zašla za ním, aby ho o svém zjištění informovala. Proto musela zemřít. Když Jarek zatkne podezřelého, dozví se, že dostal pět tisíc dolarů, aby ženu zabil. Smrt měla vypadat jako loupežná vražda. Chlapíka, který mu práci zadal, zná jen podle tváře. Jarek dostane tip, kdo by to mohl být. Jeden z dodavatelů Fergus Construction - firmy, pro kterou oběť pracovala. Přizná, že Gibbons chtěl, aby prostě zmizela...


1.Pilot
Přestože k tomu nedostala svolení z vyšších míst, superintendantka Teresa Colvinová sestavuje tým, který má vyšetřovat prohnilou státní správu. Osloví i bývalého parťáka Jareka. Když se ukáže, že nitky vedou k radnímu Gibbonsovi, který mimo jiné neváhá odstraňovat nepohodlné svědky, rozhodne se Jarek Terese pomoci.

2.Řezník
Jarek vyšetřuje vraždu policisty, který zemřel, když chránil superintendantku Teresu vlastním tělem.

3.Tenisky, hon a dětská tvář
Jarek vyšetřuje bankovní přepadení a naráží přitom na nevraživost a neochotu kolegů, kteří jsou přesvědčeni, že na ně donáší Terese. Ta pokračuje v honu na radního, tentokrát přes stavební firmu, která má zaměstnance jen na oko.

4.Bydlení pro chudé
Jarek vyšetřuje sérii výbuchů. Pátrání jej dovede k případu ze sedmdesátých let. Mladý chlapec dostane při vstupu do gangu za úkol postřelit radního. Ten ale naopak postřelí jeho.

5.Vražda v čínské čtvrti
Jarek vyšetřuje vraždu mladého Afroameričana v čínské čtvrti. Zjišťuje, že jde o místo s vlastními zákony a zvyklostmi. Teresa se mezitím potýká s korupčním skandálem v rodině a policejní informátor se připlete ke žhářství, při kterém je zlikvidován nepohodlný svědek.

6.Milionovej kluk
Teresa se snaží získat pro jednotku od města nové vysílačky. Jarek zatím vyšetřuje drogové kóma syna vlivných rodičů a násilnou smrt jeho přítelkyně.

7.Drogový král
V přístavu zakotví loď mafiánského šéfa. Policie je na nohou, neboť ho chce zatknout při obchodování.

8.Když město šílí
Chicago čeká jeden z nejteplejších dní, což se odrazí i ve zvýšené kriminalitě. Teresa vyšle všechny své policisty do ulic a ani ona nezůstane stranou.

9.Masakr na svatého Valentýna
Teresa se ocitá na tenkém ledě. Starosta snížil její autoritu před tiskem a policejní spolek chce hlasovat o vyslovení nedůvěry.

10

11

12

13


konec serialu