Jdi na obsah Jdi na menu
 


Borgiové postavy

Klikněte pro větší obrázek
Rodrigo Borgia / Papež Alexandr VI. – Jeremy Irons

Hlava rodinného klanu Borgiů je rozporuplný muž. Nemilosrdně ambiciózní a naprosto oddaný své rodině. Postavení v katolické církvi využívá, aby získal moc, vliv a bohatství. Je neuvěřitelně mazaný a před svými protihráči vždy o několik tahů napřed. Zároveň si však dokáže užívat pozemských radovánek – jeho slabým místem jsou především krásné ženy.

 
Klikněte pro větší obrázek
Cesare Borgia – Francois Arnaud

Otec jej navlékl do kněžské sutany proti jeho vůli, ve skutečnosti je Cesare násilnický, temperamentní a přezíravý. Jako otcova pravá ruka je zodpovědný za většinu ohavných zločinů pro blaho rodiny. Láska ke krásné, ale vdané Ursule Bonadeo jej přivede až k vraždě Ursulina manžela a Ursulu samotnou pak uvrhne do kláštera. Zatímco svou matku a sestru oddaně miluje, na bratra Juana hořce žárlí, myslí si totiž, že otec má bratra radši.

 
Klikněte pro větší obrázek
Lucrezia Borgia – Halliday Grainger

Na svůj věk docela moudrá krásná mladá dívka, kterou otec ochraňuje a bezmezně miluje. To mu však nezabrání v tom, aby ji při nejbližší příležitosti provdal za Giovanniho Sforzu, neotesaného hulváta, jehož rodina vládne mocnému městskému státu – Milánu. Poté, co otěhotní s podkoním, uprchne Lucrezie domů do Říma a přesvědčí otce, aby její sňatek anuloval a Sforzu tak veřejně ponížil.

 
Klikněte pro větší obrázek
Juan Borgia – David Oakes

Velitel papežských vojsk a upřednostňovaný syn Juan je plný pýchy a sebevědomí, ve skutečnosti jde však o beznadějně neschopného zbabělce. Víc než rodinná politika jej zajímají římské nevěstince a taverny, svého bratra také příliš nemiluje.

 
Klikněte pro větší obrázek
Giulia Farnese – Lotte Verbeek

Okouzlující svůdnice, která u papeže hledá rozhřešení, ale nakonec skončí v jeho posteli. Giulia rychle využívá své nové posatvení k získání vlastní moci a vlivu.

 
Klikněte pro větší obrázek
Vanozza dei Cattanei – Joanne Whalley

Stárnoucí, nicméně stále elegantní Rodrigova družka a matka jeho dětí. Přestože již s papežem nesdílí lože, stále je hlavou jeho domácnosti a důležitým členem rodiny. Když si povšimne, že jiná – mladší žena až příliš přitahuje papežův zrak, rozpoutá žárlivé běsnění, které papeže málem stojí jeho Svatý stolec.

 
Klikněte pro větší obrázek
Kardinál Della Rovere – Colm Feore

Bohatý a mocný kardinál Della Rovere je Borgiův hlavní protikandidát na post papeže. Když prohraje, věnuje veškeré své úsilí snaze „oplzlého, rouhačského a morálně nízkého“ papeže sesadit. Brzy se však stane svým posláním natolik posedlý, že začne podnikat kroky, kterých by se neštítil ani jeho úhlavní nepřítel.