Jdi na obsah Jdi na menu
 


Black Books epizody

1.

Jak napálit berňák

Knihkupec Bernard vyrazí svého nepoctivého účetního a zjistí, že si musí sám vyplňovat daňové přiznání. Jako matematický negramot uvažuje o sebezmrzačení. Možná že je řešením příchod neznámého vousáče shánějícího "Písničky na uklidněnou". Mezitím Fran objevila "To Pravé". 

2.

Mannyho první den

Nový účetní Manny musí poté, co začne pracovat v Bernardově knihkupectví, zvládnout dvojité ohrožení způsobené podivným šéfem a jeho stejně podivnou klientelou. Bernard, který Mannyho zaměstnal v opilosti, se ho snaží zbavit a nabízí mu jednodenní zkoušku, aby zjistil, zda je opravdu dokonalý. Potom, co dojde k závěru, že jeho zarostlý pomocník dokonalý není, se do věci vloží Fran a udělá z celé záležitosti peklo. 

3.

Hrozny hněvu

Zneklidňující přítomnost podivně smyslné uklizečky, kterou Manny a Fran pozvali, aby poklidila binec v Bernardově knihkupectví, donutí oba, aby opustili tento prostor a vzali místo domovníka. Ve svěřeném domě vypijí hned na úvod láhev neuvěřitelně drahého vína. A schůzka Fran s přitažlivým šarmantním chlápkem, který je navíc k mání, skončí očekávanou katastrofou. 

4.

Okno

Manny, který minulou noc vypil příliš mnoho kávy a zhlédl kompletní sérii anglických detektivek na DVD, je považován za detektiva poté, co v divoké honičce pronásleduje nebezpečného lupiče. Mezitím Bernarda urazí titíž lidé, kteří ho včera večer pozvali na banket a přitom si uvědomí, že by se brzy mělo stát něco velmi neobvyklého. 

5.

Bezpečnostní dveře

Instalace nového alarmu, který ani Bernard ani Manny neumí obsluhovat, vyústí v situaci, že Bernard se celý večer nemůže dostat dovnitř a Manny naopak ven. Mezitím Fran naváže spojení s neuvěřitelně sexy hlasem. 

6.

Sbohem, domove!

Z Mannyho se stane běženec, protože už nemůže vydržet Bernardovo nelítostné šéfování. Ale život na ulici je drsný, zvláště když Manny zjistí, že se o něj zajímá podivný vlasatý fotograf. Jeho nepřítomnost však v rodném obchodě vyvolá napětí mezi Bernardem a Fran. Návrat Mannyho je tedy přijat s úlevou.